חנות תכשיטים בשרונה ת"א

חנות תכשיטים בשרונה ת"א

הלקוחות: חברת התכשיטים YANNI B, ניו יורק.

הנכס: חנות כ- 20 מ"ר בפרוייקט שרונה.

בגדותיו המערביים של נחל איילון הקימו בשנת 1871 הטמפלרים, חברי 'אגודת ההיכל', את המושבה 'שרונה'. הטמפלרים, נוצרים אדוקים שהגיעו מדרום גרמניה, עסקו בחקלאות ובתעשייה זעירה ומושבתם המשגשגת הייתה למופת בחקלאות, בטכנולוגיה ובבניין.

המושבה עברה גלגולים רבים לאחר הגליית הטמפלרים למצרים  ב-1917 וחזרתם המחודשת ב- 1921. ממחנה מעצר ל"מחנה יהושוע" בהנהגת ההגנה בשנת 1947, למקום משכנם של משרדי ממשלה ב-1948 שמפאת המצור על ירושלים  נותרו בת"א. השם 'שרונה' שונה בהוראת דוד בן-גוריון ל"קריה".

בשנת 2006 אושרה תכנית שכללה את שימורם של 36 בתים, והשבתם לחזותם בתקופת המושבה הטמפלרית. שאר המבנים נהרסו. לצורך הרחבת רחוב קפלן הועתקו ממקומם חמישה מבנים טמפלרים במבצע הנדסי מורכב.  שרונה כיום משלבת בין היסטוריה ארכיטקטונית מרשימה לחוויה עירונית דינמית ומהווה מרכז של תרבות, מסחר ובילוי באווירה שקטה.

אחת החנויות הייחודיות במתחם הינה חנות התכשיטים YANNI B, הפעילה ברחבי ארה"ב עם סניף ראשי בניו יורק שקבעה את הסניף הישראלי בשרונה. החנות מציעה תכשיטים עם אבי חן ומתכות יקרות בשלל עיצובים מרהיבים.

בדומה לבתים האחרים גם בבנין של חנות התכשיטים בוצעו פעולות שימור ושיחזור דקדקניות שכללו שיחזור והשלמה של ציורי הקיר המקוריים, המעקות, הפתחים ודלתות העץ וכן הרצפה. האתגר העיצובי היה ליצור חנות עכשווית ומודרנית המכבדת את העיצוב המקורי של המקום תוך מתן מענה לצרכים ולרצונות של הלקוח – אחסון התכשיטים בכספות, עמדות תצוגה, פינת המתנה ועמדת מכירה.

תקרת החנות חופתה בתקרת גבס שאפשרה התקנת גופי תאורה שהיו חשובים מאוד לתצוגה נאותה של התכשיטים.

הריהוט תוכנן ונבנה בקפידה כדי לא לגנוב את הפוקוס מאבני החן העיקריות בחנות הן בהיבט הצורני והן בהיבט החומר. ארונות התצוגה נבנו בקו מינימליסטי וישר המתאים לרוח התקופה ונצבעו בצבע בהיר,  בהתאם לדרישות הטכניות של גודל מגשי התכשיטים, פתיחה עם גישה קלה ונוחה, גובה התצוגה בתוך הויטרינות, איחסון כספות בעלות משקל כבד מאוד שהריהוט צריך לשאת וכו'.

לוגו החברה תורגם לאלמנט עיצובי מעץ בחיתוך לייזר שנקבע בחזית דלתות הארונות ונצבע בצבע זהב המשתלב היטב בצבעים החומים זהובים של הקירות.

מערכות המיזוג, ביוב וחשמל שעוברות בחנות קיבלו אף הן מענה עיצובי הולם.

התוצאה הסופית מאפשרת לקהל לחוות באמצעות העצוב והאדריכלות את רוח התקופה ולרכוש ולהנות מתכשיטי החנות. 

פרויקטים נוספים

עקבו אחרינו: